Vihdoin ollaan päästy aloittamaan kesän harrastuskautta. Nyt toukokuu pukkaa vielä aika kiirettä, kun koulun ja töiden päälle 3-4 iltana viikossa pitää keritä reeneihin joko Ouluun saakka, tai sitten jälkireeneihin, joissa menee muuten vaan useampi tunti.

Kahdella jäljellä ollaan Kitan kanssa nyt käyty. Molemmat olleet lyhyitä, n.300m mittaisia. Helteen (n.+28 asteen) sekä talven tauon jälkeen ollaan pidetty lyhyempänä vielä hommaa. Kunhan kelit viilenee normaaliksi, niin voi ruveta taas pidentämään jälkiä. Molemmilla jäljillä Kita on jättänyt ensimmäisen kepin, mutta kaikki muut ovat nousseet mainiosti. Ensimmäisellä jäljellä Kitalla oli maha sekaisin ja se meni suoraan tarpeilleen ja siinä hösäkässä myös se ensimmäinen keppi jäi. Toisella jäljellä se vaan ilmeisesti kaahotti yli. Muuten jäljet ovat menneet oikein kivasti ja kulmat hyvin, mitä nyt on tarkistuskiekat pitänyt kulmiin välillä tehdä.

Päästiin kesäksi myös molempien poikien kanssa agiryhmään, joten nyt myös agiliitaamme taas pitkästä aikaa. Kahdesti kerinnyt nyt agilityreenejä olla ja homma on vielä vähän muistelussa sekä koirilta, että ohjaajalta. Koiratansseilua on reenailtu nyt omatoimisesti taas. Ohjatut reenit jäi viime sunnuntaina väliin helteen takia ja samoin on jäänyt tokoilut.

Ensi sunnuntaina Kita ja Rilla menevät sitten pyörähtämään näytillä Rovaniemen ryhmänäyttelyssä. Rillalla on tällä erää juoksu, joten meillä voi olla tiedossa rattoisa ajomatka sekä näyttelypäivä kun samassa autossa saadaan isä ja tytär kuskata. Toinen tosin saa matkata boksissa ja toinen etupenkin jalkotilassa. Nyt viikonloppuna koitetaan keretä korkkaamaan Kitan kanssa myös kesän mätsärikausi. Saa nähdä suosiiko ilma miten.