Torstaina oli nyt sitten Rukan ensimmäiset ohjatut jälkireenit. Reeneissä tehtiin metsään kaaren malliset jäljet. Tein Rukalle n. 50askeleen jäljen, jossa nameja oli vaihdellen 2-4 askeleen välein. Oletin, että Ruka ottaisi enemmän häiriötä muista ihmisistä ja koirista, kun tähän mennessä olen aina yksikseni jälkeä tehnyt. Jonkin verran levottomampi se oli, mutta jäljen otti hienosti esille. Kouluttajalta saatiin ohje vähentää nameja ja sitten totesi, että koira osaa jäljestää, nyt vko keppireeniä ja ensvkolla koitetaan jäljelle keppejä. Muutamia keppireenejä tässä ollaan nyt otettu ja Ruka nostaa todella hienosti kepit. Äkkiä jätkä huomasi homman idean ja innossaan etsii kepit.

Kitan kanssa käytiin lauantaina pitkästä aikaa näytelmissä. Suuntana oli Raahe, jossa tuomarina oli Sakari Poti. Kita oli nuorissa ja tuloksena EH1. Tässä Kitan arvostelu, joka oli monilta osin varsin Kitan näköinen: "52cm. Vaaleanruskea, keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Kevyt tyyppinen. Hieman kevytpiirteinen pää. Tiivis runko. Hyvät kulmaukset. Pentuturkki vielä. Oikea hännänasento liikkeessä. Hyvät suorat liikkeet. Miellyttävä luonne."

Eilen illalla käytiin vielä vähän agilityreeniä ottamassa kaverin kanssa muistutukseksi koirille. Tänä iltana kun alkaa pitkästä aikaa taas ohjatut agireenit. Menin molempien koirien kanssa hyppy-neliötä erilaisin variaatioin, keppejä sekä puomia. Rukan kanssa on tällä hetkellä suunnitelmana opetella namikumpin kanssa menemään kepit loppuu asti itsenäisesti. Tällä hetkellä se usein jättää kaksi viimeistä keppiä menemättä, vaikka menee siihen asti täysin hienosti itse. Kitan kanssa harjoitellaan ihan alkeita kepeissä. Saa nähdä milloin pikkujätkälle loksahtaa. Hypyt, kontaktit ja ohjausharjoitteet meni molemmilla hyvin. Kitalle on selkeästi tehnyt agitauko ja pelkkään tokoiluun siirtyminen pahimman murkun aikaan hyvää. Nyt on taas paremmin kuulolla ja ei mene niin helposti ihan hurlumheiksi. Ruka pomppii ylösmenokontaktit, joskaan niille ei nyt ole tällä hetkellä varsinaisesti edes tarkoitus tehdä kummempia. Saa nähdä mitä vetäjä-Johanna on keksinyt illalla reeniohjelmaan ja että mitä sitten tehdään.