Sunnuntaina oli sitten oikeat agireenit. Otettiin rataharjoitusta. Ruka meni ihan jees, omistaja oli vaan vähän hidas ja söhelsi liikaa. Kita taas sai hirveät intohepulit ja kävi vetelemässä muutaman omatoimisen kontaktin (ja tuli hienosti kontaktit alas!) ja putken. Noitten hullurallien jälkeen loppureenit meni ihan ok. Kita taitaa tarvita ennen reenejä vähän riekkulenkkeilyä, että pahimmat höyryt ois purettu sinne. Katsotaampa miten ensi sunnuntaina käy.

Maanantaina otin Rukalle ensimmäisen keppijäljen. Halusi mennä kepeistä ohi ja otti ne vasta pysäytyksen jälkeen. Jäljellä oli nameja ja tänään reeneissä sainkin ohjeen jättää siltä jäljeltä namit pois ja palkata ainoastaan kepeiltä. Jäljen teki tänään myös ensimmäistä kertaa toinen henkilö. Ruka nosti hienosti kepit. Loppuosa jäljestä meni vähän harhailuksi sillä minä kiirehdin liikaa koiran kanssa ja painostin sen pois jäljeltä. Sainkin nyt ohjeen koittaa rauhoittaa itseni jäljellä, luottaa koiraan ja mielellään mennä muiden tekemiä jälkiä. Koira kuitenkin tietää paremmin missä se jälki menee vaikka minä kovasti niin kuvittelen..

Kitan kanssa tein maanantaina jonkun n. 100m jäljen. Nameja oli n. joka viides askel. Kita meni jälken hyvin, mutta sain edelleen ohjeita harventaa nameja. Koira osaa jäljestää. Tänään Kita meni kaksi jälkeä, ensimmäisellä namit n. joka kymmenes askel. Kita jäljesti hyvin tämän. Toinen jälki oli toisen koiran jättämä uudelleen ajettava (jätti siis namit maahan) ja ohjaaja meni sen kanssa tämän jälken. Kita sai kehuja hyvistä jälkikoiran ominaisuuksista. Jäljestys sujuu hienosti. Nyt pitäisi vaan sille saada kepit opetettua. Kepit, esineruutu ja noutaminen yleensäkkin onkin Kitan kanssa tällä hetkellä se minun murheenkryyni. Nyt pitää ruveta koittamaan lähteä purkamaan sitä pitoharjoituksilla, jotta Kita ymmärtäisi että palkaa tulee siitä, että yleensä pitää jotain suussaan. Saa nähdä miten käy.