Nyt on tullut pidettyä vähän treenitaukoa. Poikia oli tässä reilun viikon piristämässä myös pieni lapinporokoiraneiti. Pikkuneiti, viralliselta nimeltään Chevrott's Karribi, kutsumanimeltään Nemi lähti nyt kuitenkin uuteen sijoituskotiinsa Kalajoelle. Viime vkonloppuna käytiin myös mutka lappalaiskoirien kesäleirillä. Ruka tosin pääsi vanhempieni luo maalle pitämään "pentulomaa". Kesäleirillä pääsimme treffaamaan Kitan puoliveljeä sekä puolisiskoa.

Tässä kuvassa Kita ja Kitan vuosikas puoliveli, Peto.
1765106.jpg

Kaveriporukalla pidimme muutama viikko sitten epäviralliset "toko-möllikisat". Molemmat pojat tekivät hienosti töitä, mutta kumpikaan ei sadekelillä mennyt liikeestä maahan, vaan jäivät seisomaan. Varsinaisia jokasään koiria ;)

Eilen käytiin myös pitkästä aikaa taas tekemässä jäljet. Kitalle makkarajälki (namit n. joka 10. askel), Rukalle keppijälki kahdella kepillä. Vedin ensin Rukan jäljen ja kepit nousivat hienosti. Ensimmäisen kepin löydettyään Ruka nappasi sen heti ja oli jatkaa jälkeä keppi suussa. Kehaisin koiraa ja se toi kepin ja tuli hakemaan palkakin. Toinen keppi tuli suoraan luokse.
Tässä muutamia kaverin ottamia kuvia poikien kanssa jäljellä. Jälkikuvat on ottanut Annina Visuri. Ensin Rukaa

Ruka jäljestää
1765140.jpg

Ja Ruka on saamassa palkkaa kepistä
1765132.jpg

Kitan kanssa tein ensin namijäljen, jonka jälkeen se jäljesti vielä perään välisiirtymineen Rukalle tekemäni, jo ajetun tyhjän jäljen. Kakaralla kyllä riittää intoa ja motivaatiota jäljelle.

Kita jäljellä pöheikössä kiskomassa minua nurin
1765133.jpg

Kita Rukan jo jäljestämällä jäljellä
1765134.jpg

Laitetaan vielä loppuun muutamat yksilökuvat pojista.
Ruka poseeraa
1765158.jpg

Ja Kita
1765136.jpg

Siinä tältä erää.