Taas vähän päivitystä. Minä olen sairastellut, joten jäänyt tässä vähän reeniä väliin. Torstaina kuitenkin päästiin vihdoin kaverin kanssa metsään jälkiä tekemään.

Kitalle oli tunnin vanha n. 200m jälki kuudella kepillä. Ensimmäinen keppi meni ohitse, koska Kitalla oli hätä ja se kävikin pari metriä kepin jälkeen tarpeillaan. Tyhmä omistaja ei ollut tajunnut, että koiran piti päästä siinä vaiheessa tarpeilleen. Olisi pitänyt käyttää siinä ensin. Tarpeiden teon jälkeen hätäisyys jäljestämisestä poistui ja loppumatkan Kita meni kuin juna ja nosti kaikki kepit Hymy

Rukalle päätin vielä yhden jäljen tehdä, vaikka olin jo päättänyt jättää sen jälkitauolle. Jälki oli n. 200m ja siinä oli yksi 90 asteen kulma. Lisäksi pyysin kaveria tiputtelemaan matkalle nakinpaloja motivaattoriksi. Ruka jäljesti n. 40m ja nosti siltä matkalta yhden kepin. Sitten jälki hukkui ja kun pyysin ottamaan uudelleen olisi Ruka monta kertaa halunnut jäljestää takajäljen takaisin lähtöpisteeseen. Jälkeä ei löytynyt vaikka kiertelimme metsässä, joten "lenkkeilimme" sitten etsien kulmamerkin. Siitä lähetin Rukan uudelleen jäljelle ja se jäljesti sitten loppujäljen pari kertaa haparoiden. Siinä sai nyt olla Rukan jäljet ainakin joksikin aikaa, jos ei kokonaan. Ehkä jossain vaiheessa jotain lyhyitä kymmenien metrien keppinostoja saatetaan aktivoinniksi tehdä muutenvaan.

Tänään käytiin sitten Kitan kanssa vielä Haukiputaan Kennelkerhon järjestämässä mätsärissä, kun oli tuossa kävelymatkan päässä. Kita esiintyi hienosti ja tuomarikin tykästyi siihen. Kita sijoittui ensin isojen aikuisten punaisten yköseksi ja sen jälkeen oli vielä BIS2.