Talvitauko on ohi. Keväällä ollaan reenattu ainoastaan tokoa. Pääasiassa itsekseen, mutta muutamia kertoja on tullut hallillakin käytyä häiriöreeniä hakemassa. Talven "suuria" saavutuksia on se, että Kita on vihdoin oppinut noutamaan. Toki siinä on vielä paljon hiomista, mutta periaate on hanskassa. Kita noutaa, pitää ja luovuttaa :) Noudonoppimisen myötä Kita on myös alkanut kuskata leluja leikittäväksi. Siitä on hyvä jatkaa.

Pari tokoreeniklippiä tuli tuossa kuukausi sitten kuvautettua Kitan reenistä. Videoa katsellessa tuli todettua, että Kita "hiukan" edistää. Kita on senverta sähäkkä istumaan ja kääntymään, etten ole oikeastaan huomannut sen edistävän. Pitää siis ruveta kiinnittämään hiukan enemmän huomiota tuohon seuraamispaikkaan. Muutakin hiomista löytyy kyllä mm käännöksistä. Lisäksi omistajan pitäisi opetella saamaan se leuka ylös ja olla kokoaikaa tuijottamatta sitä koiraa. Pitäis saada joku "karjumaan" minulle

Tässä Kitan tokoilua. Toinen klippi löytyy tästä linkin takaa. Videot kuvattu 19.4.09.

 

Tänään korkattiin poikien kanssa jälkikauden reenit. Kitalle en vielä ottanut keppijälkeä, vaikka se on tarkoitus tässä kepeille siirtää. Olen kuitenkin nostattanut sillä keppejä vasta pellolla, joten haluan päästä nostattamaan metsässä muuten ennen kuin laitan ne jäljelle siellä. Nameja en Kitan jäljelle laittanut. Ainoastaan loppuun loppupalkan. Kita painoi hurjalla innolla, mutta tarkasti jälkensä.

Rukalla oli keppijälki. Ensimmäinen keppi löytyi, jonka jälkeen vähän ajan päästä jälki hetkeksi hukkui. Se kuitenkin löytyi takaisin ja Ruka jatkoi hyvin jälkeä, vaan siinä vaiheessa edestä metsätieltä, noin 30m päästä paineli hevonen ravaten kärryt perässä ohi. Rukalla katkesi ajatus ja huomio jälkeen täysin ja sen jälkeen loppujälki tökki ja oli kovasti välissä haussa. Loppupätkä kuitenkin löytyi ja loppupalkkakin saatiin. Toivottavasti ensikerralla menee paremmin.

Nyt on kova into päästä jatkamaan jälkireenejä, kun alkuun taas tälle keväälle pääsi :)

Katsellaan miten kevät ja kesä jatkuu ja koitan kirjoitella aina välistä taas reenikuulumisia samoin kuin muitakin.